“Sidesporet / Grænseløst teater”

Her i foråret 2020 under coronaens hærgen er der opstået  en ny Teatertrup.

Vi er kørt ud på et sidespor, fordi vi vil gå nye veje og krydse grænserne for hvad teater er og kan. Vi vil blande teatergenrer som f.eks. komik, fysisk teater, totalteater, ’usynligt teater’, improvisationsteater, serveringteater og interaktivt-teater som f.eks. forumteater.

Vi vil ud i samfundet med teateroptrin og forestillinger i byrummet og andre offentlige steder. Det kan eksempelvis være i forbindelse med et folketingsvalg, en æblefestival, i julehjertebyen, ved et havnearrangement eller hvis der sker noget i vores landsdel, som vi synes fortjener en kommentar.

Det er Merete Fog Jensen og Lindi Riel som har taget initiativ til truppen, som PT består af 4 skuespillere, to dansere og en instruktør. Vi søger efter en sanger, en rapper og en musiker, da vi også gerne krydser grænserne for forskellig slags scenekunst.

På sigt håber vi på at kunne inddrage lokale aktører f.eks. sangkor, dansere fra forskellige danseskoler og foreninger i aktuelle teateroptrin.

A mad and beautiful world er titlen på vores første forestilling, som er en kras satire over den efterhånden noget fragmenterede virkelighed, medierne præsenterer os for.

Det handler om hjernedød underholdning, hvor deltagerne konkurrerer og konstant interviewes med de samme intetsigende spørgemål, som udløser de samme svar om igen og om igen. Om soldater, som ikke kan finde hvilken retning, de skal marchere i. Om tabere og syndebukke som nedkæmpes.

Tragikomiske indslag blandes med scener om overforbrug, slåskampe om det billigste tilbud, afspritning-shows, dansende voldspersoner og poetiske momenter som f.eks. stjerne-kiggeri. Mens alle fokuserer på at blive ’vindere’  i deres eget liv, uddør planeten af mangel på ilt og omsorg.

For nærmere info. og evt. priser kontakt Merete Fog Jensen  klovnenfifi@gmail.com

 

Der er lukket for kommentarer.